Poboljšanje uvjeta pri ostvarivanju prava za osiguranice oboljele od karcinoma dojke

Poboljšanje uvjeta pri ostvarivanju prava za osiguranice oboljele od karcinoma dojke

26.04.2018. 10:27h

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/ K, Rade Bošnjak, sa suradnicima održao je sastanak s predstavnicama udruge „Novi pogled“ iz Mostara. 

S ciljem nastavka dobre suradnje i kontinuiranog povećanja zadovoljstva osiguranika sastanak je upriličen kako bi razgovarali o zahtjevu udruge „Novi pogled“ i financijskim mogućnostima Zavoda vezano za određena ortopedska pomagala osiguranicama oboljelim od karcinoma dojke. 

Direktor Bošnjak se zahvalio članicama udruge na dolasku i spremnosti na partnerski odnos u iznalaženju konstruktivnih rješenja koja će, sukladno financijskim mogućnostima Zavoda, osigurati povećanje zadovoljstva i veća prava određenoj kategoriji osiguranika.

„Zahvalan sam vam na dosadašnjoj suradnji i vjerujem kako će ista biti nastavljena i u budućnosti. Na prošlom sastanku sam vam kazao i opet ponavljam ovo je kuća naših osiguranika, a jedan od strateških ciljeva Zavoda, sada i u budućnosti, je povećanje zadovoljstva osiguranika. Trudimo se učiniti sve da budete zadovoljniji vi i osiguranici koje predstavljate kako i svi drugi osiguranici ovoga Zavoda. Pozivam vas na daljnje partnersko djelovanje na putu zadovoljenja vaših potreba usklađenih s našim mogućnostima“, kazao je direktor Bošnjak.

Na prethodnom sastanku članice udruge „Novi pogled“ iznijele su poteškoću s kojom se susreću, a iste se odnosi ostvarivanje prava na određena ortopedska pomagala s Liste pomagala. Sektor za zdravstvo analizirao je zahtjev udruge „Novi pogled“ vezan za ortopedska pomagala žena oboljelih od karcinoma dojke.

U razgovoru s članicama ove udruge dogovoreno je kako će kroz Prijedlog izmjena i dopuna Liste ortopedskih pomagala koju usvaja Vlada HNŽ/bK Zavod predložiti poboljšanja vezana za osiguranice oboljele od karcinoma dojke i sve druge osiguranice oboljele od bilo koje vrste karcinoma kojima je propisano liječenje kemoterapijom. Poboljšanja uvjeta za ostvarivanje prava na pomagala s Liste pomagala odnosit će se na silikonsku protezu, specijalni grudnjak za silikonsku protezu i vlasulju. 

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti