Održan sastanak predstavnika zavoda zdravstvenog osiguranja F BiH

Održan sastanak  predstavnika zavoda zdravstvenog osiguranja F BiH

12.09.2018. 13:11h

Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine organizirao je sastanak svih ravnatelja/direktora županijskih/kantonalnih zavoda zdravstvenog osiguranja, a isti je održan u sjedištu Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K u Mostaru. Pored predstavnika zavoda sastanku je nazočila i pomoćnica ministra civilnih poslova BiH.

Ravnateljica Zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja F BiH, doc.dr.sc. Vlatka Martinović, pozdravila je nazočne, zahvalila im se na izdvojenom vremenu te Zavodu zdravstvenog osiguranja HNŽ/K zahvalila na gostoprimstvu. 

Također, u ime domaćina, sudionike sastanka pozdravio je direktor ZZO HNŽ/K, Rade Bošnjak, i iskazao zadovoljstvo današnjim sastankom, ulogom ovoga Zavoda u održavanju istog te svima zajedno zaželio uspješan rad.  

Sastanak je podijeljen u dva dijela i to edukativni dio i dio u kojemu su predstavnici zavoda razgovarali o radu komisija za izdavanje suglasnosti za liječenje osiguranih osoba na teret sredstava federalnog fonda solidarnosti, tekućoj problematici vezanoj za primjenu postojeće Tarife zdravstvenih usluga te prijedlogu za unaprjeđenje zdravstvene zaštite djece do 18 godina oboljele od dijabetesa kroz nabavku inzulinskih pumpi na teret sredstava Federalnog zavoda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja.

U edukativnom dijelu sastanka, rukovoditeljica Sektora za zdravstvo ZZO HNŽ/K, Marija Buhač, nazočnima je održala edukativno predavanje na temu “DRG kao model financiranja u sustavu zdravstva” te predstavila rezultate ovoga Zavoda u razvoju i implementaciji DRG-a u ugovornim bolnicama Hercegovačko – neretvanske županije/kantona. Pomoćnica ministra civilnih poslova BiH, Draženka Maličbegović, pohvalila je rad Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K na aktivnostima i postignutom napretku u primjeni DRG-a istaknuvši kako je to jedini Zavod u F BiH koji koristi DRG gruper te pozvala ostale zavode da slijede primjer ovoga Zavoda.

Nakon edukativnog dijela sastanka i razgovora o DRG-u ravnatelji/direktori zavoda razmatrali su pitanja iz dnevnog reda. Usuglašeno je kako će, nakon što budu osigurana financijska sredstva, Zavod zdravstvenog osiguranja i reosiguranja F BiH preuzeti financiranje nabavke inzulinskih pumpi za djecu do navršenih 18 godina života oboljele od dijabetesa, a županijski zavodi bi trebali financirati setove za inzulinske pumpe.

Zaključeno je kako će se ovakvi sastanci održavati i u budućnosti, a sve u cilju bolje i ujednačenije zdravstvene zaštite osiguranika u F BiH.    

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti