Predstavnici Zavoda na 121. Kongresu poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

Predstavnici Zavoda na 121. Kongresu poslodavaca u zdravstvu Hrvatske

26.10.2018. 13:25h

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/ K, Rade Bošnjak, sa suradnicima, nazočio je 121. Kongresu poslodavaca u zdravstvu Hrvatske.

121. Kongres poslodavaca u zdravstvu Hrvatske, na kojem se okupilo oko 450 sudionika, otvorio je predsjednik Udruge poslodavaca u zdravstvu Hrvatske dr. Dražen Jurković i u uvodnom obraćanju istaknuo kako ovaj kongres predstavlja najvažniji skup u 2018.godini iz oblasti zdravstva, na kojem su svi ključni akteri u hrvatskom zdravstvu, ali i šire.

Pored ravnatelja gotovo svih javnih i privatnih zdravstvenih ustanova u Hrvatskoj, među predavačima i sudionicima bili su ministar zdravstva Republike Hrvatske prof.dr.sc. Milan Kujundžić, ravnatelj Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje Lucian Vukelić, dr.med.spec., predsjednica Odbora sa zdravstvo i socijalnu politiku Hrvatskog sabora doc.dr.sc. Ines Strenja Linić, zatim predstavnici Hrvatskog liječničkog zbora, te mnogobrojni predstavnici komora, udruga  pacijenata, sindikata, stručnih društva i ostalih organizacija u zdravstvu Hrvatske, kao i predstavnici farmaceutske industrije i  IT sektora, uz domaće i međunarodne stručnjake iz različitih područja vezanih za zdravstveni sustav.

Sudionici 121. Kongresa imali su priliku doznati najnovije trendove i informacije na zanimljivim predavanjima i okruglim stolovima, kao i sudjelovati u raspravama, na kojima relevantni stručnjaci obrađuju brojne teme koje su izravno vezane uz funkcioniranje zdravstvenog sustava u Hrvatskoj.

Također, teme su bile usmjerene na funkcioniranje i poslovanje zdravstvenih ustanova i na specifičnost zdravstvenog sustava kako u Republici Hrvatskoj tako i nekih zemalja u okruženju.

O stanju i razvoju zdravstvenih sustava u regiji ispred Crne Gore, Slovenije i F BiH govorili su ministar zdravlja Crne Gore Kenan Hrapović, ministar zdravstva Republike Slovenije dr. Samo Fakin i direktorica Federalnog fonda zdravstvenog osiguranja i reosiguranja Federacije Bosne i Hercegovine doc.dr. Vlatka Martinović.

Pored ovih  tema razgovaralo se o čitavom nizu tema među kojima su zdravstveni menadžment i strateško planiranje, ugovaranje zdravstvene zaštite, aktualnosti vezane za novu zakonsku regulativu u zdravstvu RH, informatizacija bolničkih ljekarni i praćenje potrošnje lijekova, te  uvjeti rada hitne medicine i strategija razvoja postojeće hitne medicinske službe.

Na kraju je zaključeno da je Kongres poslodavaca u zdravstvu Hrvatske postao tradicionalno mjesto za izravnu komunikaciju predstavnika ministarstva zdravstva i svih činitelja zdravstvenog sustava, te da je kongres opravdao razloge održavanja u svrhu unaprjeđivanja zdravstvenog sustava u cjelini.

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti