Zavod proširuje prava osiguranika korisnika ortopedskih i drugih pomagala

08.03.2018 11:47   |   353 prikaza

Zavod proširuje prava osiguranika korisnika ortopedskih i drugih pomagala

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/ K, Rade Bošnjak, sa suradnicima sastao se s predstavnicima Udruge roditelja djece s kohlearnim implantom (umjetnom pužnicom) i drugim slušnim oštećenjima „PUŽNICA“.

Tema sastanka bili su zahtjevi predstavnika Udruge „PUŽNICA“ za proširenje prava djece korisnika kohlearnih implanta i drugih slušnih pomagala.

„Zavod je okrenut prema svojim osiguranicima i njihovim potrebama s težnjom stalnog podizanja zadovoljstva osiguranika na višu razinu. Već ste upoznati kako smo, Financijskim planom, povećali visinu sredstava za prava osiguranika korisnika ortopedskih pomagala. Cilj nam je razmotriti sve pristigle zahtjeve, razgovarati sa svim udrugama koje su nam se obratile određenim zahtjevom vezanim za proširenje Liste ortopedskih pomagala, te planirana sredstva utrošiti na najtransparentniji i najracionalniji način, a na zadovoljstvo osiguranika korisnika ortopedskih pomagala“, kazao je direktor Bošnjak.

Udruga „PUŽNICA“ imala je više zahtjeva vezanih za povećanje sudjelovanja Zavoda u financiranju pomagala koja se nalaze na Listi ortopedskih polagala i jedan prijedlog za proširenje Liste ortopedskih pomagala.

Marija Buhač, rukovoditeljica Sektora za zdravstvo, kazala je kako je stručna služba Zavoda analizirala zahtjeve udruge „PUŽNICA“ te, sukladno potrebama djece korisnika ovih pomagala i raspoloživim sredstvima, zaključila kako će u prijedlog izmjene Liste ortopedskih i drugih pomagala uvrstiti zahtjeve ove udruge.

Predsjednik Udruge „PUŽNICA“, Vadimir Džidić, zahvalio se direktoru Zavoda, Radi Bošnjaku, i njegovom suradnicima na dugogodišnjoj dobroj suradnji i razumijevanju koje Zavod ima za osiguranike koje predstavljaju, te uručio zahvalnicu za dugogodišnju suradnju, razumijevanje i potporu Zavoda na putu ostvarenja prava djece s kohlearnim implantom (umjetnom pužnicom) i drugim slušnim oštećenjima.

Povezana fotogalerija

Provjera zdravstvenog osiguranja i odabranog obiteljskog liječnika*Vaš Jedinstveni Matični Broj