Održan dvodnevni Polugodišnji menadžment ZZO HNK

Održan dvodnevni Polugodišnji menadžment ZZO HNK

29.07.2020. 17:30h

U skladu sa epidemiološkim mjerama, u hotelu „Mostar“ u Mostaru, održan je, sedmi po redu, polugodišnji menadžment Zavoda zdravstvenog osiguranja HNK. Dvodnevnom polugodišnjem menadžmentu prisustvovali su rukovodioci sektora, voditelji službi, vlasnici procesa, odgovorni za procese i projekt menadžeri projekata u toku.
U uvodnom obraćanju direktor Zavoda, Rade Bošnjak,  pozdravio je sve prisutne, uz apel učesnicima Polugodišnjeg menadžmenta na odgovorno ponašanje, oprez i poštivanje ključnih mjera za zaštitu od korona virusa.
 „Primarni cilj polugodišnjeg menadžmenta jeste utvrditi stupanj ispunjenja postavljenih ciljeva za prvih šest mjeseci 2020. godine i  u skladu s istima  definirati postojeću situaciju, te u okviru promatranih ciljeva uočiti koji od njih su na zadovoljavajućoj razini, a kod kojih postoji potreba za promjene i napredak. Kako bi to bilo moguće potrebna je suradnja svih sudionika menadžmenta, kao i aktivno sudjelovanje istih u detektiranju i otklanjanju evenutalnih poteškoća koje se pojavljuju u realizaciji zadanih ciljeva“, kazao je direktor Bošnjak.
Tokom prvog dana razmatrano je provođenje aktivnosti za ispunjenje operativnih ciljeva koji su usmjereni prije svega na povećanje zadovoljstva osiguranika kroz razvoj PZZ-a (primarne zdravstvene zaštite) i porodične medicine i razvoj IZIS-a kao okvira za postizanje funkcionalne zdravstvene zaštite.
Drugog dana Polugodišnjeg menadžmenta prezentovan je Izvještaj o finansijskom poslovanju, procijenjeni rizici za 2020. godinu, analiza IZIS-a, kao i novi Strateški plan za period 2021.-2024.  godine.
Polugodišnji menadžment je imao i edukativni dio pa su tako učesnici sa zanimanjem poslušali predavanje prof.dr. Mugdima Pašića i prof. dr. Aziza Šunje, s Ekonomskog fakulteta u Sarajevu, koji su učesnike menadžmenta educirali o „BSC (Balanced scorecard) kao platformi za izradu planova“.
Na kraju drugog dana Polugodišnjeg menadžmenta, prisutnima se obratio pomoćnik direktora, Zoran Kazazić i direktor Zavoda Rade Bošnjak.
Direktor Bošnjak osvrnuo se na sedmi Polugodišnji menadžment kazavši: „ Izražavam zadovoljstvo jer je primjetan naš osobni rast i razvoj koji se prije svega očituje u višem stupnju svijesti i posvećenosti poslu koji radimo, načinu na koji planiramo, razumijevanju naše strategije i strateških ciljeva. Odajem vam dužno priznanje i zahvalu što ste posvećeni i što ste prihvatili ovaj smjer, koncept, učenje i razvoj što na koncu rezultira boljim upravljanjem. Kroz ovaj dvodnevni menadžment otkrili smo kako ima još prostora gdje možemo i trebamo napredovati, raditi iskorake i poboljšanja kako bi nastavili zajednički podizati ovaj sustav. 
Također, pred nama je novo strateško razdoblje od četiri godine, te uz dosadašnje iskustvo, novi pristup i stečena znanja, siguran sam kako će sve to rezultirati neusporedivo boljim i kvalitetnijim planom rada, odnosno Strateškim planom za razdoblje 2021.-2024.godine. 
Ono što nas je zadesilo jeste nimalo ugodna situacija vezana za pandemiju COVID-19, gdje smo kroz Izvješće o financijskom poslovanju za prvih 6 mjeseci 2020. godine imali priliku vidjeti evidentan pad prihoda što će se značajno reflektirati na sustav zdravstva i zdravstvene ustanove općenito.  
Na kraju, još jednom vam želim zahvaliti na aktivnom sudjelovanju na ovom Polugodišnjem menadžmentu, na postignutim rezultatima, a upravo mjere i zaključci koje smo donijeli, pokazatelj su dobre i kvalitetne suradnje“. 
 

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti
 

Video Spotovi

Promotivnim video objašnjenjima saznajte više o svom zdravstvenom osiguranju, pravima osiguranika i uslugama Zavoda.