Pravila korištenja i sigurnosti eOsiguranik usluge

Ovim uvjetima i pravilima uređuje se korištenje usluge eOsiguranik (u daljem tekstu: Usluga) Zavoda zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije/kantona.

Pružatelj Usluge je Zavod zdravstvenog osiguranja Hercegovačko-neretvanske županije/kantona (u daljem tekstu: Zavod).

Ova Usluga je osmišljena kao digitalni servis za sve osiguranike Zavoda kojim se osiguranicima pruža mogućnost provjere statusa i podataka njihovog zdravstvenog osiguranja putem Interneta na adresi www.zzo.ba/eosiguranik te na mobilnoj aplikaciji Zavoda.

Pristupanje Usluzi
Svi građani Hercegovačko-neretvanske županije/kantona koji ostvaruju pravo na zdravstveno osiguranje imaju pravo pristupa Usluzi.

Registracija i korištenje Usluge
Registracijom i korištenjem Usluge prihvaćate osnovna Pravila privatnosti Zavoda o korištenju stranica Zavoda, kao i pravila o prikupljanju statističkih podataka o korištenju radi poboljšanja Usluge.

Registracijom i kreiranjem naloga za korištenje Usluge prihvaćate da dobrovoljno ustupite svoje podatke za kontakt kako bi smo Vam mogli poslati informacije o pristupu i korištenju.

Registracijom i kreiranjem naloga za korištenje Usluge prihvaćate da Vam Zavod može slati informativne poruke o Usluzi i svojim aktivnostima.

Obveze Korisnika
Korisnici se obvezuju da će čuvati svoje pristupne podatke i koristiti ih samo u informativne svrhe.

U slučaju gubitka pristupnih podataka Korisnik je sam odgovoran za moguću nastalu štetu ukoliko podaci dospiju u ruke trećim stranama te ih te strane neovlašteno iskoriste. Korisnici su stoga odgovorni čuvati svoje pristupne podatke i informacije, te se zabranjuje neovlašteno korištenje i dijeljenje tuđih podataka.

Obveze Zavoda
U skladu sa osnovnim Pravilima privatnosti o korištenju stranica Zavoda, Zavod se obvezuje da će poštovati sva pravila o sigurnosti i tajnosti podataka o korištenju Usluge.

Osobne podakte o korisnicima i zdravstvenom osiguranju Zavod ne ustupa trećim stranama niti ih dijeli. Svi podaci su enkriptirani i zaštićeni od moguće zloupotrebe trećih strana.

Pristup Vašim podacima možemo podijeliti sa ugovornim tijelima s kojima Zavod ugovara razvoj i tehničko održavanje Usluge. Ugovorna tijela za razvoj i tehničko održavanje Usluge su ugovorno obvezana na privatnost i zaštitu korisničkih podataka te zabranu korištenja i dijeljenja istih.

Vaše osobne podatke možemo podijeliti s državnim tijelima na njihov zahtjev ukoliko je to zakonski regulirano.

Prekid korištenja Usluge
Korisnici u svakom trenutku imaju pravo na prekid korištenja Usluge i uklanjanje svog korisničkog naloga čime se automatski brišu svi njihovi pristupni podaci i informacije iz Usluge.

Ostale odredbe
Zavod zadržava pravo izmjene ovih pravila o korištenju i sigurnosti čime se obvezuje da će te izmjene biti objavljene ovdje na ovoj stranici i ažurirati datum izmjene ovih pravila dole kako slijedi.

Ova pravila su zadnji put izmijenjena 01.01.2019. godine.

 

eOsiguranik

eOsiguranik je digitalna usluga Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K kojom je osiguranicima putem web stranice Zavoda omogućen pristup podacima o njihovom zdravstvenom osiguranju poput statusa osiguranja, podataka o nositeljima i članovima osiguranja, trajanju zdravstvenog osiguranja, posjedovanju premije osiguranja, te uslugama izdavanja elektronskih zahtjeva o statusu osiguranja i izdavanju elektronske e-Iskaznice.

 

Pravo na informacije

Vi imate pravo na informacije o svom zdravstvenom osiguranju koje Zavod ima o Vama. Iskoristite pravo pristupa svojim informacijama.

Pročitajte više detalja 
 

Sve na jednom mjestu

Više ne morate informacije tražiti od šaltera do šaltera - sve informacije o Vašem osiguranju, statusu i uslugama su Vam uvijek dostupne.

 

Sigurnost podataka

Pristup informacijama o statusu Vašeg osiguranja i zdravstvenim uslugama je dostupan samo Vama i Vaši podaci su zaštićeni.

Pročitajte pravila sigurnosti
 

Video Spotovi

Promotivnim video objašnjenjima saznajte više o svom zdravstvenom osiguranju, pravima osiguranika i uslugama Zavoda.