Demantij

17.11.2023. 12:07h

Poštovani,

povodom obavijesti privatne zdravstvene ustanove Poliklinike Vitalis objavljene na Facebook stranici dana 16.11.2023.godine u vezi s načinom primjene Odluke Upravnog vijeća o visini troškova koje Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ/K snosi za dijagnostičku pretragu PET/CT, upućujemo sljedeći demantij:

1. Nisu točni navodi u obavijesti Poliklinike Vitalis da je Zavod na svojoj službenoj web stranici iznio tvrdnju da snosi troškove snimanja PET CT-a u Poliklinici Vitalis, te da Zavod onkološke bolesnike mahom šalje u privatnu ustanovu u Republici Hrvatskoj.

Ovim netočnim navodima Poliklinika Vitalis uznemiruje osiguranike Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K i obmanjuje javnost.

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ/K snosi troškove dijagnostičke pretrage PET/CT po izdanoj uputnici Liječničkog povjerenstva nadležnog za izdavanje uputnice.

Nadležni onkolog u specijalističkom nalazu izdaje preporuku za obavljanje dijagnostičke pretrage PET/CT s naznakom gdje se pretraga treba obaviti, te se nalaz zajedno s prijedlogom za izdavanje uputnice iz SKB Mostar dostavlja u Zavod o čemu odlučuje Liječničko povjerenstvo, na temelju čega se izdaje uputnica kojom osiguranik stječe pravo na ostvarivanje dijagnostičke pretrage PET/CT.

Osigurane osobe Zavoda primarno se upućuju u jednu od zdravstvenih ustanova, javnu ili privatnu u FBiH, koje ovu uslugu mogu pružiti. 

Pozivamo širu javnost i osiguranike da se u slučaju potrebe dodatnog pojašnjenja načina realiziranja predmetne Odluke izravno obrate Stručnoj službi Zavoda u sjedištu Zavoda (Dubrovačka bb, Mostar) ili na broj telefona 036/355-254 svakim radnim danom od 8 do 15 sati.

Stručna služba ZZO HNŽ/K
 

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti
 

Video Spotovi

Promotivnim video objašnjenjima saznajte više o svom zdravstvenom osiguranju, pravima osiguranika i uslugama Zavoda.