Direktor Bošnjak nazočio otvaranju područne ambulante Doma zdravlja Čitluk u Biletić Polju

Direktor Bošnjak nazočio otvaranju područne ambulante Doma zdravlja Čitluk u Biletić Polju

06.12.2019. 17:23h

U petak, 6. prosinca svečano je otvorena novoopremljena područna ambulanta obiteljske medicine Doma zdravlja Čitluk u Biletić Polju.
Uz nazočnost velikog broja uzvanika i Brotnjaka, ambulantu su otvorili Marin Radišić, načelnik općine Čitluk, Ozana Medić, direktorica Doma zdravlja Čitluk, Rade Bošnjak, direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K, Tomislav Martinović, predsjedatelja Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i zamjenik predsjedavatelja Skupštine HNŽ/K te Miroslav Bevanda, predsjednik MZ Biletići. 
Riječ je o prvoj područnoj ambulanti DZ Čitluk u novijem dobu, tj. razdoblju nakon rata, koja je bitna za cijelu općinu i žitelje Brotnja. To je u svojem govoru naglasila Ozana Medić, direktorica Doma zdravlja Čitluk govoreći o uspješnom razdoblju pružanja usluga DZ Čiltuk koje su se, rekla je, poboljšale na brojne načine posebice ističući digitalizaciju rendgen uređaja koja je omogućena prvenstveno zahvaljujući projektu ZZO HNŽ/K.
O tome kolika je važnost ove ambulante govorio je i Tomislav Martinović, predsjedatelj Doma naroda Parlamenta Federacije BiH i zamjenik predsjedavatelja Skupštine HNŽ/K navodeći kako je riječ o projektu koji se provodi godinu i pol dana, te kako je u njemu sudjelovao veliki broj dužnosnika sa svih razina vlasti.
-Ovo izgleda možda kao mali projekt, ali je on ogroman za ovu lokalnu zajednicu. Naša misija jeste da stvaramo uvjete kako bi ljudi imali kvalitetniji život i kako bi imali razloga ostati ovdje. Zdravstveni sustav je u vrhu naših prioriteta i to se jasno vidi po onome što radi Zavod zdravstvenog osiguranja, Vlada i Skupština HNŽ/K, zaključio je Martinović u svojem govoru.
Pozdravljajući sve prisutne, Rade Bošnjak, direktor ZZO HNŽ/ K naglasio je, kako je, otvaranje područne ambulante u Biletić Polju vrlo važan iskorak u razvijanju zdravstvenog sustava ove Županije.
-Upravo razvojem primarne zdravstvene zaštite želimo da naši osiguranici imaju najveću razinu dostupnost kvalitete i efikasnosti u pružanju zdravstvene zaštite, naravno na obostrano zadovoljstvo i osiguranika i zdravstvenih djelatnika. Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ od 2012. godine provodi pet projekata među kojima je i projekt jačanja primarne zdravstvene zaštite s usmjerenjem na razvoj obiteljske medicine. Obzirom kako danas nazočimo otvaranju 110-e ambulante obiteljske medicine u HNŽ, izuzetno smo zadovoljni i sretni, te ćemo i u budućnosti poticati razvoj i jačanje obiteljske medicine znatnim financijskim sredstvima, a što smo već predvidjeli u proračunu Zavoda za 2020. godinu, kazao je Rade Bošnjak.
Realizacijom ovoga projekta osigurani su puno bolji uvjeti za pružanje zdravstvenih usluga za nekoliko stotina žitelja koji gravitiraju ovom području za što je uvelike zaslužan menadžment Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K.
 

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti
 

Video Spotovi

Promotivnim video objašnjenjima saznajte više o svom zdravstvenom osiguranju, pravima osiguranika i uslugama Zavoda.