Direktor Bošnjak sastao se s ravnateljima/direktorima zdravstvenih ustanova

Direktor Bošnjak sastao se s ravnateljima/direktorima zdravstvenih ustanova

29.11.2018. 16:29h

U sjedištu ZZO HNŽ/K u Mostaru direktor Zavoda, Rade Bošnjak i njegovi suradnici sastali su se sa ravnateljima/direktorima ugovornih zdravstvenih ustanova (bolnice i domovi zdravlja) Hercegovačko – neretvanske županije/kantona. Tema sastanka bilo je ugovaranje usluga zdravstvene zaštite za 2019. godinu.

Direktor Bošnjak pozdravio je i zaželio dobrodošlicu ravnateljima/direktorima zdravstvenih ustanova, te ih pozvao na konstruktivan rad jer je vrijeme ugovaranja pravo vrijeme za otvaranje svih pitanja vezanih za pružanje usluga zdravstvene zaštite kako bi imali zadovoljne zdravstvene djelatnike i osiguranike koji će pravovremeno i u punom kapacitetu dobiti usluge koje u njihovo ime Zavod ugovara sa zdravstvenim ustanovama.

Nakon uvodnog obraćanja direktora Bošnjaka, rukovoditeljica Sektora za zdravstvo, Marija Buhač, predstavnicima zdravstvenih ustanova prezentirala je zakonske i podzakonske osnove temeljem kojih Zavod ugovara usluge zdravstvene zaštite kao i visinu sredstava kojima Zavod raspolaže, a koja će transferirati zdravstvenim ustanovama za pružanje usluga zdravstvene zaštite definiranih ugovorom.

Analizirajući ugovore predstavnici Zavoda i ravnatelji/direktori zdravstvenih ustanova otvorili su niz pitanja i problema na koje zdravstvene ustanove nailaze prilikom provođenja ugovorene zdravstvene zaštite, te zajednički otklonili niz nejasnoća koje su mogle biti eventualna prepreka u radu, kvaliteti i obujmu usluga koje pružaju osiguranicima ove županije/kantona.

Ravnatelji/direktori zdravstvenih ustanova pohvalili su suradnju sa Zavodom istaknuvši kako Zavod ima razumijevanja za zdravstvene ustanove u smislu prevladavanja poteškoća na koje naiđu, te kako je upravo suradnja i partnerski odnos jedini mogući pristup koji može polučiti bolje rezultate i zadovoljnije osiguranike.

„Mi smo svjesni da postoji niz poteškoća s kojima se svakodnevno susrećemo kako mi u Zavodu tako i zdravstvene ustanove i osiguranici. Siguran sam kako ćemo veliki broj tih poteškoća u narednoj godini prevladati. Cilj nam je osiguranicima pružiti najbolju moguću zdravstvenu zaštitu u okviru sredstava kojima raspolažemo i podići razinu zadovoljstva zdravstvenih djelatnika“, kazao je direktor Bošnjak istaknuvši kako zdravstvene ustanove trebaju biti u stalnoj komunikaciji sa Zavodom i redovito informirati Zavod o svim poteškoćama na koje nailaze kao i o eventualnoj nemogućnosti pružanja određenih usluga koje su ugovorene, a sve u cilju pravovremenog iznalaženja rješenja jer osiguranici ne smiju trpjeti, odnosno osiguranici moraju dobiti usluge koje su za njih ugovorene.

Pored razgovora u načinu ugovaranja ravnatelji/direktori zdravstvenih ustanova i predstavnici Zavoda razgovarali su o primjeni Kolektivnog ugovora, te zaključili da se Vladi HNŽ/K uputi inicijativa za otvaranje razgovora s ciljem iznalaženja rješenja za primjenu potpisanog Kolektivnog ugovora sa sindikatima zdravstvenih djelatnika HNŽ/K.

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti