Državni službenici posjetili ZZO HNŽ/K

Državni službenici posjetili ZZO HNŽ/K

26.05.2021. 14:01h

U sjedištu Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K u Mostaru direktor Zavoda, Rade Bošnjak i njegovi suradnici primili su državne službenike iz BiH. 

Posjet državnih službenika Zavodu upriličen je u sklopu programa unaprjeđenja javne uprave u BiH koji se provodi kroz projekt „Program EU za mlade državne službenike u BiH“, a tema današnjeg sastanka bila je „Razvoj institucionalnih kapaciteta u javnoj upravi kroz digitalizaciju procesa, informatizaciju postupaka i protokola, te jedinstveno upravljanje podacima i informacijama“. 

Na početku sastanka, direktor Bošnjak je pozdravio goste kazavši kako vjeruje da će za njih ovo biti novo iskustvo koje će, barem djelomično, moći prenijeti u okruženje u kojemu žive i rade. 
EU koordinator HNŽ ispred Ureda predsjednika Vlade ove županije, Kristina Crnjac, zahvalila se direktoru Bošnjaku na odvojenom vremenu istaknuvši kako je željela da mladi državni službenici, pored ostalih institucija u našoj županiji/kantonu, posjete i Zavod zdravstvenog osiguranja jer, kada je riječ o informatizaciji, Zavod je institucija koja ima zavidne rezultate. 

Nakon uvodnih riječi, direktor Bošnjak sudionike sastanka ukratko je upoznao s nadležnostima i odgovornostima, razvojnim putem, projektima i ključnim aktivnostima koje je Zavod proveo u razdoblju od 2012. godine do danas.

Rukovoditelji sektora za IT, Sektora za potporu poslovanju i Ureda za projekte i razvoj, te voditelji Službe za ISU, Službe kontrolinga, Službe za odnose s javnošću i informatičar sustava – analitičar nazočnima su prezentirali Integrirani sustav upravljanja (ISU), kontroling, Integrirani zdravstveni informacijski sustav (IZIS), web i intranet stranicu Zavoda, digitalni protokol i arhivu, te project management office (PMO). 

Pored niza pitanja, nakon odslušanih prezentacija, mladi državni službenici izrazili su zadovoljstvo prigodom da posjete jednu ovakvu instituciju koja ima jako zanimljive i značajne napretke u oblasti informatizacije, kazali su kako je za njih ovo sasvim novo iskustvo i kako su fascinirani sustavom koji im je prezentiran, te kako će, u svom završnom izvješću, primjer Zavoda koristiti kao primjer dobre prakse u BiH. 

Zoran Kazazić, pomoćnik direktora Zavoda, gostima se zahvalio na dolasku i pozitivnim komentarima, te im zaželio uspjeh u daljnjem radu.  
 

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti
 

Video Spotovi

Promotivnim video objašnjenjima saznajte više o svom zdravstvenom osiguranju, pravima osiguranika i uslugama Zavoda.