Listopad/oktobar – mjesec roza vrpce

Listopad/oktobar – mjesec roza vrpce

22.10.2021. 12:50h

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K, Rade Bošnjak,  i njegovi suradnici sastali su se s predstavnicama Udruge „Novi pogled“. 
Ovaj sastanak upriličen je kako bi predstavnice Udruge „Novi pogled“ uručile roza vrpce, simbola borbe protiv raka dojke, predstavnicima Zavoda. Roza vrpce radnici Zavoda nositi će do kraja listopada/oktobra, mjeseca tijekom kojeg se u cijelom svijetu, kroz različite aktivnosti, nastoji povećati svijest o učestalosti i težini ovog oboljenja.
Zamjenica predsjednice Udruge „Novi pogled“, Irena Nikolić, zahvalila se direktoru Bošnjaku na dosadašnjoj odličnoj suradnji, te pozivu i iskazanoj želji za sudjelovanje Zavoda u globalnoj akciji nošenja roza vrpce u znak potpore oboljelima od raka dojke i prevencije ove zloćudne bolesti istaknuvši kako je Zavod jedan od većih kolektiva koji je inicirao i potencirao da na ovaj način obilježi mjesec roza vrpce. Potpredsjednica Nikolić istakla je kako istraživanja pokazuju da se u europskim zemljama svake dvije minute otkrije jedan novi slučaj raka dojke, a svakih šest minuta zbog ove bolesti umre po jedna žena. Također, smatra se da se čak 90% oboljelih može izliječiti ukoliko se bolest otkrije u početnom stadiju.  
„ Moji suradnici i ja smo vam zahvalni na suradnji i partnerskim odnosima koje smo, tijekom proteklih godina, uspjeli izgraditi. Želja mi je i cilj da se suradnja s vama i svim drugim udrugama osiguranika kontinuirano unaprjeđuje, jer samo zajedničkim djelovanjem možemo utjecati na povećanje zadovoljstva osiguranika što je i jedan od strateških ciljeva Zavoda“ kazao je direktor Bošnjak. 
Naime, kako je BiH jedna od rijetkih zemalja u Europi koja nema nacionalni program borbe protiv karcinoma dojke Ministarstvo zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ/K je izradilo, a Vlada ove županije/kantona usvojila županijski Program ranog otkrivanja karcinoma dojke za razdoblje 2019-2022. godina. U implementaciji programa pored Ministarstva sudjeluju Zavod zdravstvenog osiguranja i Zavod za javno zdravstvo HNŽ/K, te Udruga „Novi pogled“.
 

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti
 

Video Spotovi

Promotivnim video objašnjenjima saznajte više o svom zdravstvenom osiguranju, pravima osiguranika i uslugama Zavoda.