Održan sedmi Godišnji menadžment Zavoda

Održan sedmi Godišnji menadžment Zavoda

05.02.2021. 10:28h

U hotelu „Mostar“ u Mostaru održan je, sedmi po redu, Godišnji menadžment Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K. Zbog cjelokupne situacije, preporuka, mjera i općenito smanjenja rizika od širenja virusa COVID-19 menadžment je uspješno održan na način da je dio sudionika, sukladno preporuci, fizički nazočio istom, a drugi dio putem videokonferencije. Sudionici menadžmenta bili su rukovoditelji sektora, voditelji službi, vlasnici procesa, odgovorni za procese i projekt menadžeri projekata u izvedbi.
Nakon što je pozdravio sve prisutne direktor Zavoda, Rade Bošnjak, osvrnuo se na poslovanje Zavoda kazavši: „Iza nas je prvo četverogodišnje strateško razdoblje, što znači da je Zavod prvi put prije 4 godine donio Strateški plan za razdoblje 2017.-2020.godinu. Četiri godine iza nas obilježene su, svaka za sebe i svaka na poseban način, određenim napretkom i naravno zadovoljstvom koje proizlazi iz tog napretka. Posebno bih izdvojio 2020. godinu kao izuzetno zahtjevnu i tešku godinu, ali smatram kako smo se jako dobro snašli u novonastalim okolnostima što potvrđuju i rezultati, jer su sve planirane i ključne aktivnosti izvršene na vrijeme. Obzirom da smo radili  pripremu za novo četverogodišnje strateško razdoblje, potrebno je usporediti proteklo razdoblje s onim što nam je u Strateškom planu za naredne 4 godine. Na ovom Godišnjem menadžmentu, što je ujedno svrha i smisao menadžmenta, ćemo analizirati sve što smo uradili, također analizirati ćemo kako smo to uradili uz  poseban osvrt na ono što smo eventualno propustili kako bismo imali što bolji uvid u postojeću situaciju. Kako bismo detektirali i uklonili eventualne poteškoće  važno je da se svi usredotočimo i posvetimo svakoj od tema koje planiramo obraditi, te vas pozivam  da date svoj doprinos kroz aktivno sudjelovanje na ovogodišnjem menadžmentu“.
Tijekom prvog dana Godišnjeg menadžmenta analiziran je stupanj realizacije Strateškog plana 2017.-2020. godine, prikazan razvoj planiranja kroz godine, te sagledane ključne poteškoće koje su nastale prilikom provedbe aktivnosti za svaki strateški cilj na temelju čega su doneseni i zaključci. 
Drugog dana Godišnjeg menadžmenta analizirano je financijsko poslovanje Zavoda i Izvješće o radu Ureda za internu reviziju Zavoda za 2020.godinu. Također, sudionici su analizirali i anketna istraživanja vezana za zadovoljstvo osiguranika radom Zavoda, ugovornih domova zdravlja i  bolnica. Prezentirane su i nove funkcionalnosti intraneta i web stranice Zavoda, Sažetak poslovanja za 2020.godinu, Program za realizaciju strateških ciljeva 2021.-2024., te je, na koncu, predstavljene su službe Sektora za potporu poslovanju  
Na kraju drugog dana sedmog Godišnjeg menadžmenta, prisutnima se obratio pomoćnik direktora, Zoran Kazazić i direktor Zavoda Rade Bošnjak. 
Pomoćnik direktora, Zoran Kazazić, iskazao je zadovoljstvo smjerom u kojemu ide i rezultatima koje Zavod postiže. 
Direktor Zavoda, Rade Bošnjak, zahvalio se svim sudionicima menadžmenta na evidentnom napretku i doprinosu u raspravi koja će doprinijeti definiranju novih aktivnosti s ciljem unaprjeđenja ukupnog poslovanja Zavoda i kontinuiranog podizanja zadovoljstva osiguranika. 
„Unatoč teškoj i zahtjevnoj godini koja je iza nas sve naše obveze ispunili smo u cijelosti i u zakonskom roku. U ovu godinu ušli smo s financijskim rizikom od 5.500.000 KM, a sve s ciljem da zadržimo trenutnu razinu financiranja zdravstvenih ustanova i prava osiguranika. Također, u ovu godinu ušli smo i bez rezerve u Financijskom planu jer smo istu upotrijebili za pomoć bolnicama u financiranju troškova uzrokovanih koronavirusom. Bez obzira na sve navedeno vjerujem da ćemo dati sve od sebe da naše planove za ovu godinu ispunimo“, kazao je direktor Bošnjak na kraju svoga obraćanja.  

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti
 

Video Spotovi

Promotivnim video objašnjenjima saznajte više o svom zdravstvenom osiguranju, pravima osiguranika i uslugama Zavoda.