Osiguranicima ZZO HNŽ/K dostupna provjera osiguranja u realnom vremenu

Osiguranicima ZZO HNŽ/K dostupna provjera osiguranja u realnom vremenu

08.01.2019. 12:31h

Nakon što je u prosincu 2018. godine direktor Zavoda, Rade Bošnjak, sa suradnicima javnosti predstavio unaprijeđenu web stranicu i Facebook stranicu ZZO HNŽ/K, s početkom 2019. godine osiguranicima je dostupna i nova funkcionalnost eOsiguranik.

Osiguranici Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K, putem web stranice Zavoda (www.zzo.ba ), mogu pristupiti  portalu eOsiguranik (https://www.zzo.ba/eosiguranik ). Kako bi pristupili svojim podacima vezanim za status zdravstvenog osiguranja prvo trebaju izvršiti registraciju, a nakon registracije dostupne su im informacije o statusu njihovog osiguranja, kojem domu zdravlja pripadaju, tko je njihov izabrani liječnik, tko su članovi obitelji koji su preko njih kao nositelja osiguranja osigurani kao i status premije osiguranja (markice), odnosno je li ista aktivna ili je istekla.

Predstavljajući ovu funkcionalnost svojim suradnicima direktor Bošnjak je istakao kako Zavod nastavlja s uvođenjem inovativnosti u svoj rad  i primjenom suvremenih tehnologija slijedi strateški izazov „Biti vodeći Zavod i ogledni model u BiH“, a sve s ciljem nastavka približavanja i pojednostavljenja pristupa osiguranika uslugama zdravstvene zaštite, te proširenju i poboljšanju komunikacije s osiguranicima. 

„Zavod je kuća naših osiguranika što je bila, jest i bit će vodilja radnika ovoga Zavoda u svim poslovima i aktivnostima koje provodimo. Danas smo, nakon jednomjesečnog testiranja, u primjenu uveli novu funkcionalnost eOsiguranik. Funkcionalnost eOsiguranik, pored podataka koji su već dostupni našim osiguranicima, tijekom godine obogatit ćemo i informacijama kako što su potrošnja lijekova, ortopedska pomagala i drugim informacijama koje se odnose na svakog osiguranika pojedinačno“ kazao je direktor Bošnjak.  
 

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti