Sustav zdravstva u HNŽ/K – tema predavanja direktora Rade Bošnjaka studentima završne godine Medicinskog fakulteta

Sustav zdravstva u HNŽ/K – tema predavanja direktora Rade Bošnjaka studentima završne godine Medicinskog fakulteta

11.04.2019. 15:01h

U Zavodu zdravstvenog osiguranja u Mostaru 11. travnja/aprila 2019. godine direktor Zavoda HNŽ/K, Rade Bošnjak, studentima završne godine Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru održao je predavanje na temu „Sustav zdravstva u HNŽ/K - strategija i izazovi“.  
Prije početka predavanja studenti su imali prigodu obići sve sektore i urede Zavoda smještene u sjedištu ZZO-a u Mostaru kako bi se upoznali s radom Zavoda i poslovima koje obavlja. 
Na početku predavanja direktor Bošnjak studente je pozdravio i zaželio im ugodan boravak u Zavodu, a tijekom predavanja približio im je zdravstveni sustav ove županije/kantona u smislu organizacije, financiranja i funkcioniranja cjelokupnog sustava. 
Govoreći o sustavu zdravstva ove županije/kantona direktor Bošnjak studentima je približio strukturu i broj zdravstvenih ustanova s kojima Zavod ima ugovorne odnose, način na koji Zavod prihoduje i rashoduje sredstva kojima raspolaže, te način na koji ugovara i kontrolira pružanje usluga zdravstvene zaštite za osiguranike ove županije/kantona. Također, studentima je prezentirao i način na koji Zavod financira druga prava osiguranika (lijekovi s Liste lijekova, ortopedska pomagala, liječenje izvan županije i druga prava), te Integrirani zdravstveni informacijski sustav (IZIS) i elektroničku zdravstvenu iskaznicu. 
Posebnu pozornost direktor Bošnjak posvetio je Županijskoj strategiji za provedbu reforme iz oblasti zdravstva za područje HNŽ/K 2017. – 2020. te Strateškom planu i strateškim ciljevima Zavoda s posebnim usmjerenjem na razvoj primarne zdravstvene zaštite, DRG-a i Integriranog zdravstvenog informacijskog sustava (IZIS).  
Prezentirajući sve navedene teme direktor Bošnjak koristio je puno primjera iz prakse kako bi studentima što je moguće bolje približio funkcioniranje zdravstvenog sustava i ulogu Zavoda u istom.
Koliko je bilo interesantno i razumljivo održano predavanje govori i niz pitanja koja su studenti imali, te zadovoljstvo koje su iskazali današnjom posjetom i predavanjem. 
 

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti