U ZZO HNŽ/K konstituirano Povjerenstvo za odobravanje ortopedskih pomagala i medicinskih sredstava

U ZZO HNŽ/K konstituirano Povjerenstvo za odobravanje ortopedskih pomagala i medicinskih sredstava

01.02.2019. 17:06h

U Zavodu zdravstvenog osiguranja HNŽ/K konstituirano je Povjerenstvo za odobravanje ortopedskih pomagala i medicinskih sredstava.

Povjerenstvo je osnovano s ciljem osiguranja stručne medicinske  kontrole u procesu propisivanja i izdavanja ortopedskih pomagala.

Na početku sastanka, članove povjerenstva pozdravio je direktor Zavoda, Rade Bošnjak zahvalivši se liječnicima koji su izabrani, po prijedlozima ravnatelja SKB Mostar, prof. dr. sc. Ante Kvesića i direktora KB „Dr. Safet Mujić“, prim. dr. Zlatka Guzina.

„Cilj Zavoda je unaprijediti proces odobravanja ortopedskih pomagala i medicinskih sredstava, a  uloga Povjerenstva je konačno utvrđivanje prava osiguranika na ortopedska pomagala i medicinska sredstva. U skoroj budućnosti Zavod će proces propisivanja, odobravanja i preuzimanja ortopedskih pomagala i medicinskih sredstava, za osiguranike, značajno pojednostaviti, a proceduru skratiti o čemu će osiguranici biti pravodobno informirani. Isto tako cilj nam je olakšati rad liječnicima specijalistima u bolničkim zdravstvenim ustanovama i obiteljskim liječnicima“, kazao je direktor Bošnjak.

Nakon uvodnog obraćanja direktora Bošnjaka članovi Povjerenstva zajedno sa stručnim osobljem Sektora za zdravstvo ZZO HNŽ/K nastavili su svoj rad u pravcu upoznavanja članova Povjerenstva s njihovim budućim radom.

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti