Zavod na „7. Međunarodnoj ICV konferenciji o kontrolingu”

Zavod na „7. Međunarodnoj ICV konferenciji o kontrolingu”

15.11.2019. 15:26h

Predstavnici Zavoda zdravstvenog osiguranja sudjelovali su na 7. Međunarodnoj konferenciji o kontrolingu održanoj 15.11.2019.godine u Zagrebu. 
Sudionici konferencije imali su priliku čuti niz primjera iz prakse vezanih za budućnost kontrolinga i njegovu ulogu u tvrtkama o čemu su pričali najveći stručnjaci kontrolinga iz Njemačke, Utz Schäffer, direktor Instituta za menadžment, računovodstvo i kontroling (IMC) te redovni profesor Škole za menadžment Otto Beisheim, te Detlev R. Zilmer, član upravnog odbora ICV-a, partner i trener Controller Akademie.
Jasmina Očko, konzultantica za kontroling iz tvrtke Kontroling Kognoska otvorila je konferenciju, koja je okupila više od 200 stručnjaka kontrolinga, kazavši :
“ Nema uspješnog poduzeća i kvalitetnog menadžera bez izbalansirane produktivnosti, efikasnosti i efektivnosti, a glavne smjernice za to daje upravo kontroling“. 
Također, u uvodnom dijelu predavanja „Kontroling kao krvotok poslovanja“ konzultantica Očko istaknula je kako je Zavod predvodnik uvođenja kontrolinga u zdravstvo i osvrnula se na strateški cilj koji se odnosi na uvođenje kontrolinga u sve zdravstvene ustanove u Hercegovačko-neretvanskoj županiji.
Po riječima Gabrijele Rijić, direktorice tvrtke FTM d.o.o, prezentacija Marije Buhač, predstavnice Zavoda na 3. Međunarodnoj konferenciji, potaknula ju je da krene s uvođenjem kontrolinga u svoju tvrtku.
Kako je kontroling u Zavodu uveden još 2015. godine i uspješno se razvija, predstavnicima Zavoda od posebne važnosti bila su sva predavanja o kontrolingu u zdravstvu koji je nužan za poslovanje sustava i obuhvaća sve njegove aspekte, kao i specifičnost bolničkog sustava poslovanja, te važnost planiranja čemu Zavod pridaje veliku pozornost.
 

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti
 

Video Spotovi

Promotivnim video objašnjenjima saznajte više o svom zdravstvenom osiguranju, pravima osiguranika i uslugama Zavoda.