ZZO HNŽ/K - preuzete prve elektroničke zdravstvene iskaznice

ZZO HNŽ/K - preuzete prve elektroničke zdravstvene iskaznice

15.04.2019. 12:13h

Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ/K izdao je prve elektroničke zdravstvene iskaznice za osiguranike koji su na dan 01.04.2019. godine podnijeli zahtjev za izdavanje istih.

Uz direktora ZZO HNŽ/K, Radu Bošnjaka, predsjednik Upravnog vijeća i pomoćnik direktora imali su čast prvi primiti elektroničke zdravstvene iskaznice.

„Danas dijelimo još jedno zadovoljstvo s našim osiguranicima i zdravstvenim djelatnicima stavljanjem u funkciju elektroničke zdravstvene iskaznice. Zavod je pored svih naprednih i suvremenih rješenja u sustavu zdravstva ove županije učinio i ovaj iskorak s elektroničkom zdravstvenom iskaznicom. Iskaznica je još jedna pogodnost i za osiguranike i za zdravstvene djelatnike jer osiguranicima omogućava brži i jednostavniji pristup zdravstvenoj zaštiti, a zdravstvenim djelatnicima skraćuje vrijeme potrebno za zaprimanje osiguranika. Osiguranici s elektroničkom zdravstvenom iskaznicom neće morati odlaziti u područne urede Zavoda poradi ovjere, premiju osiguranja moći će dobiti uplatom bez dodatnog dolaska u područni ured, elektronička zdravstvena iskaznica je kompaktna, dimenzijama prihvatljiva i lako se sprema s ostalom dokumentima. Pored pogodnosti za osiguranike elektronička zdravstvena iskaznica pogodnost je i za zdravstvene djelatnike jer osigurava brži pristup zdravstvenom kartonu osiguranika i mogućnost provjere statusa osiguranja. Također, elektronička zdravstvena iskaznica smanjuje mogućnost zlouporabe zdravstvenih usluga i usklađena je sa standardima EU i naprednim tehnologijama. Zavod će nastaviti s tehnološkim i procesnim unaprjeđenjem pružanja usluga zdravstvene zaštite i ostvarivanju prava iz zdravstvenog osiguranja, a sve s ciljem podizanja zadovoljstva naših osiguranika i zdravstvenih djelatnika“, kazao je direktor Bošnjak preuzimajući svoju elektroničku zdravstvenu iskaznicu.

Nakon izdavanja elektroničkih zdravstvenih iskaznica, direktoru, predsjedniku Upravnog vijeća i pomoćniku direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K radnici Zavoda nastavili su sa izdavanjem elektroničkih zdravstvenih iskaznica i svim drugim osiguranicima koji su svoje zahtjeve predali prije četrnaest dana.

Zbog velikog interesiranja osiguranika za elektroničke zdravstvene iskaznice, a u cilju smanjenja gužvi na šalterima područnih ureda preporuka Zavoda je da osiguranici zahtjeve za izdavanje elektroničkih zdravstvenih iskaznica podnose svakog radnog dana od 7.30 do 14 sati, a izrađene elektroničke iskaznice preuzimaju od 14 do 15 sati. 

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti