ZZO HNŽ/K i „INSULA“ o novoj Listi lijekova

ZZO HNŽ/K  i „INSULA“ o novoj Listi lijekova

22.07.2019. 17:13h

Na zahtjev udruge dijabetičara „INSULA“, u sjedištu Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K, održan je sastanak predstavnika ove udruge s predstavnicima Zavoda. 
Tema sastanka bila je nova Lista lijekova koja pored već postojećih lijekova sadrži i 22 nova generička lijeka među kojima su i lijekovi za dijabetes (inzulin degludek i tablete vildagliptin s i bez metformina). 
Rukovoditeljica Sektora za zdravstvo, Marija Buhač, pozdravila je sudionike sastanka, zahvalila im se na dolasku i pozvala ih da i dalje sve eventualne nejasnoće, poteškoće ili probleme rješavaju upravo na ovaj način jer je Zavod kuća osiguranika čiji je kontinuirani cilj povećanje zadovoljstva osiguranika i zdravstvenih djelatnika. 
Voditelj odjela za lijekove ZZO-a, Boris Vidović mag.farmacije, predstavnicima „INSULE“ pojasnio je novine vezane za propisivanje inzulina kazavši kako je sastavni dio nove Liste lijekova koju je usvojila Vlada HNŽ/K i uputa o načinu propisivanja inzulina po kojoj osiguranicima s dijabetesom tip 1 procedura propisivanja inzulina ostaje ista dok se dijabetičarima s dijabetesom tip 2 starijim od 26 godina procedura propisivanja inzulina u jednom dijelu mijenja. Sve aktivnosti koje provodi Zavod vode k ispunjenju Županijske strategije u kojoj je prvi od pet strateških ciljeva upravo razvoj obiteljske medicine.
Predstavnici Udruge „INSULA“ nakon što su dobili odgovore na sva pitanja vezana za Listu i promjene koje se odnose na osiguranike članove ove udruge složili su se kako ce sigurno u početku primjene biti određenih poteškoća koje treba pratiti i otklanjati u dvosmjernoj komunikaciji, a na zadovoljstvo osiguranika.  Također, predstavnici ove udruge iskazali potrebu održavanja zajedničkog sastanka  pacijenata, doktora i Zavoda na kojemu bi se razgovaralo o ovom i svim drugim pitanjima oboljelih od dijabetesa. Ovaj sastanak trebao bi biti održan u mjesecu rujnu tekuće godine.    
 

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti
 

Video Spotovi

Promotivnim video objašnjenjima saznajte više o svom zdravstvenom osiguranju, pravima osiguranika i uslugama Zavoda.