ZZO HNŽ/K Marneli Palameti dr.med, spec. obiteljske medicine dodijelio priznanje za najboljeg liječnika i najbolji tim obiteljske medicine u HNŽ/K za 2018./2019.

ZZO HNŽ/K Marneli Palameti dr.med, spec. obiteljske medicine dodijelio priznanje za najboljeg liječnika i najbolji tim obiteljske medicine u HNŽ/K za 2018./2019.

29.10.2019. 15:34h

U sjedištu Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K u Mostaru u prisustvu ravnatelja Doma zdravlja Mostar iz kojega dolazi najbolji liječnik Rade Bošnjak,direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K Marneli Palameti,dr. med., spec. obiteljske medicine uručio je priznanje za najboljeg liječnika i najbolji tim obiteljske medicine za 2018./2019. godinu. 
Dva su kriterija po kojima je izvršen izbor i to ostvareni rezultati rada sukladno QI (pokazatelji kvalitete) i KPI (ključni pokazatelji izvedbe), te anonimno anketiranje osiguranika.
Sublimirajući rezultate po QI, KPI i anketnim odgovorima priznanje najboljeg liječnika obiteljske medicine za 2018./2019. godinu ponijela je Marnela Palameta, dr. med., spec. obiteljske medicine i članice njezinog tima medicinske sestre Branka Rosić i Kristina Antunović.
Direktor Zavoda, Rade Bošnjak je kazao, kako je strateško opredjeljenje i jedna od temeljnih zadaća Zavoda jačanje primarne zdravstvene zaštite (PZZ), s usmjerenjem na razvoj obiteljske medicine.
„U tom su smislu već nekoliko godina Financijskom planom Zavod planira nagradna sredstva za jačanje primarne zdravstvene zaštite, odnosno obiteljske medicine. U prošloj godini, u ove svrhe, Zavod izdvojio 700.000, a u ovoj 1.400.000  KM. Nadamo se u kako će narednoj godini biti prostora za daljnje povećanje ovih sredstava“, kazao je direktor Bošnjak. 
Dr. Palameta, kojoj je uručeno priznanje za najboljeg liječnika i najbolji tim obiteljske medicine, zahvalila se na uručenom priznanju u svoje ime i u ime svoga tima kazavši kako joj je drago da je Zavod prepoznao važnost primarne zdravstvene zaštite, posebice obiteljske medicine. 
„Vjerujem kako je ovo priznanje za sve naše obiteljske liječnike koji su svakodnevno zalažu za svoje pacijente“, kazala je dr. Palameta.  
Također, ravnatelju Doma zdravlja Mostar, dr.sc. Mariju Kordiću, direktor Bošnjak uručio je Odluku o dodjeli novčane nagrade u iznosu od 2.000 KM. Dodijeljena sredstva Dom zdravlja moći će utrošiti isključivo u svrhu edukacije tima obiteljske medicine kojemu je dodjeljeno priznanje najboljeg liječnika i najboljeg tima obiteljske medicine u HNŽ/K za 2018./2019. godinu. 
Ravnatelj Doma zdravlja Mostar, dr.sc. Marijo Kordić, zahvalio se na uručenom priznanju i Odluci posebice jer, u zadnje tri godine, predano i uz pomoć Zavoda Dom zdravlja radi na podizanju kvalitete u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

„Dom zdravlja Mostar ima 38 timova na 18 lokacija i svi jednako i dobro rade, a tim dr. Marnele je jedan kotačić koji pokreće cijeli primarni sustav u našem gradu jer se bavimo zdravljem 58 tisuća osiguranika“, kazao je dr. Kordić i dodao kako će se truditi opravdati dodijeljeno priznanje.  
 

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti
 

Video Spotovi

Promotivnim video objašnjenjima saznajte više o svom zdravstvenom osiguranju, pravima osiguranika i uslugama Zavoda.