Zajedničko djelovanje ZZO HNŽ/K i obveznika uplate doprinosa (poslodavaca)

Zajedničko djelovanje ZZO HNŽ/K i obveznika uplate doprinosa (poslodavaca)

14.06.2018. 07:55h

Opredjeljenje Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K je izgradnja, njegovanje i jačanje partnerskih odnosa sa svim u sustavu zdravstva te kvalitetna, efikasna i integrirana zdravstvena zaštita za sve osiguranike.

Upravo u pravcu razvijanja partnerskih odnosa, bolje suradnje i međusobnog razumijevanja, u proteklom razdoblju, predstavnici Zavoda održali su niz sastanaka s obveznicima uplate doprinosa (poslodavcima) koji su Zavodu uputili najveći broj zahtjeva za refundiranje naknade plaće za vrijeme privremene spriječenosti za rad (bolovanje preko 42 dana).

Cilj  održanih sastanaka bioje obveznicima uplate doprinosa dodatno pojasniti postupak refundiranja ovoga prava, te razgovarati o pravima obveznika uplate doprinosa (poslodavcima) koja se odnose na zaštitu od eventualnog  neopravdanog korištenja bolovanja (zlouporaba) njihovih zaposlenika.

Obveznici uplate doprinosa ne samo da su toplo pozdravili ovakav pristup Zavoda već su, zajedno s predstavnicima ZZO HNŽ/K, definirali  konkretne mjere za otklanjanje uočenih poteškoća te otklonili nejasnoće vezane za ostvarivanje prava na refundiranje naknade plaće za vrijeme privremene spriječenosti za rad. 

Definirane mjere za otklanjanje dosadašnjih poteškoća i nejasnoća prilikom ostvarivanja već navedenog prava direktno su utjecale na revidiranje i poboljšanje procesa refundiranja naknade plaće za vrijeme privremene spriječenosti za rad kao i izradom  Instrukcija za obveznike koju je kreirala Stručna služba Zavoda, a odnosi se na zahtjeve za refundiranje bolovanja i samo korištenje ovog prava.

Kreiranju instrukciju možete pročitati na sljedećem linku: 

https://www.zzo.ba/static/uploads/stranice_docs/Instrukcija_obveznicima_za_refundiranje_naknade_place_za_vrijeme_privremene_sprijecenosti_za_rad_koja_se_isplacuje_na_teret_Zavoda.pdf

Priloženi dokumenti

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti