Predstavnici ZZO HNŽ/K nazočili otvaranju obnovljenog Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar

Predstavnici ZZO HNŽ/K nazočili otvaranju obnovljenog Centra za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar

14.09.2018. 12:28h

U četvrtak, 13. rujna/septembra svečano je otvoren obnovljeni Centar za prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Mostar koji se bavi prevencijom i liječenjem ovisnosti o drogama i to primarno ovisnosti o heroinskim drogama.

Zahvaljujući financijskoj potpori Vlade HNŽ-a, Grada Mostara, UNDP-a, Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K te više donatora, kao i vlastitim sredstvima, Centar je prikupio svu potrebitu pomoć i realizirao cjelovitu obnovu prostorija.

Kolika je važnost ovoga Centra govori podatak kako isti ima 1000 registriranih ovisnika, a svakodnevnu terapiju koristi 150 pacijenata.

Ravnatelj Centra, mr.sc. Siniša Skočibušić dr.med., kazao je kako su realiziranjem ovoga projekta u Centru osigurani preduvjeti za kvalitetan rad s pacijentima s područja Grada Mostara i HNŽ/K što uposlenike Centra obvezuje na još bolji rad.

Svima koji su potpomogli rad centra i njegovu obnovu uručene su i zahvalnice: predsjedniku Vlade HNŽ-a, dr. Nevenku Hercegu, gradonačelniku Mostara, Ljubi Bešliću, ministru zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a, dr. Goranu Opsenici, ravnatelju Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ-a, Radi Bošnjaku, načelniku odjela za društvene djelatnosti grada Mostara, Boži Ćoriću i drugim tvrtkama koje su potpomogle ovaj važan projekt.

U ime direktora Bošnjaka zahvalnicu je primio pomoćnik direktora ZZO HNŽ/K, Zoran Kazazić.

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti