Direktor Zavoda i Ministar zdravstva sastali se s predstavnicima ugovornih domova zdravlja

Direktor Zavoda i Ministar zdravstva sastali se s predstavnicima ugovornih domova zdravlja

02.02.2024. 12:57h

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K zajedno sa suradnicima sastao se s ravnateljima/direktorima svih ugovornih domova zdravlja. Sastanku je nazočio i ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi Hercegovačko-neretvanske županije/kantona, dr. Milenko Bevanda, a razgovaralo se o primjeni Standarda i normativa i izračunu sredstava za financiranje usluga primarne zdravstvene zaštite, financijskim mogućnostima Zavoda i iskazanim potrebama zdravstvenih ustanova. 

- Duboko smo svjesni i razumijemo situaciju u kojoj se nalaze sve zdravstvene ustanove u Županiji. Sastali smo se kako bi, prije usvajanja Financijskog plana za 2024. godinu,  analizirali vaše potrebe  i mogućnosti Zavoda u odnosu na iste, kazao je direktor Čović. 

Ministar Bevanda je istakao kako mu je veoma važno održavanje ovakvih sastanaka jer se jedino razgovorom i zajedničkim djelovanjem mogu ostvariti pozitivni pomaci kada je u pitanju primarna zdravstvena zaštita i općenito zdravstveni sustav u ovoj Županiji. 

Ravnatelji/direktori domova zdravlja izložili su problematiku s kojom se susreću i koja im značajno otežava rad te istakli kako pozdravljaju ovakav način rada i očekuju da je ovo početak kvalitetne suradnje koja će dati konkretne rezultate. 

Zaključak sastanka je kako će svi domovi zdravlja Zavodu i Ministarstvu dostaviti svoje prijedloge koje će Stručna služba Zavoda razmotriti, s domovima zdravlja iskomunicirati  i maksimalno koliko to bude moguće uvrstiti u Financijski plan Zavoda, a potom i u ugovore za 2024. godinu. 

Također je zaključeno kako u važećem Standardu i normativu postoji dosta prostora za unaprjeđenje pa će biti oformljena radna skupina koja će odmah pristupiti izradi prijedloga izmjena i dopuna Standarda i normativa. 
 

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti
 

Video Spotovi

Promotivnim video objašnjenjima saznajte više o svom zdravstvenom osiguranju, pravima osiguranika i uslugama Zavoda.