ZZO nastavlja suradnju s fakultetima u Mostaru

ZZO nastavlja suradnju s fakultetima u Mostaru

28.01.2020. 13:27h

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K, Rade Bošnjak i dekan Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Ivan Vasilj potpisali su Sporazum o suradnji između ove dvije institucije. Supotpisnik sporazuma je i rektor Sveučilišta u Mostaru, prof. dr. sc. Zoran Tomić. 

Potpisivanjem ovoga sporazuma Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ/K postao je nastavna baza Fakulteta zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru.  

Sporazum se odnosi na poslovnu suradnju Zavoda i Fakulteta zdravstvenih studija koja će se ostvarivati kroz uzajamno povezivanje, zajedničko organiziranje simpozija, seminara i radionica; međusobnu suradnju i uključivanje u domaće i međunarodne projekte; razmjenu stručne i znanstvene literature;  razmjenu djelatnika Fakulteta i Zavoda kod ostvarivanja zajedničkih oblika suradnje; stručno i znanstveno osposobljavanje kadrova; suradnju u stručnim i znanstvenim projektima od obostranog značaja kako i druge oblike suradnje od zajedničkog interesa. 

''Naš Fakultet u svojoj nastavi ima kolegije na dodiplomskom i master studiju koji su vezani za tematiku zdravstvenog osiguranja. Zavod zdravstvenog osiguranja HNŽ/K i Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Mostaru već duže vrijeme imaju neformalnu suradnju. Drago mi je da smo zajednički radom došli do ovoga stupnja suradnje i da ćemo danas potpisivanjem Sporazum o suradnji naš odnos potvrditi u formalnom smislu i isti još više produbiti i intenzivirati'', kazao je dekan Fakulteta zdravstvenih studija, prof.dr.sc. Ivan Vasilj. 

Direktor Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K, Rade Bošnjak je kazao da ga raduje što se na Sveučilištu sve više radi na praktičnoj nastavi i Zavod rado sudjeluje u tome, kroz iskustva i znanja iz prakse.

 ''Zavod na svom razvojnom putu od 2012. godine do danas kontinuirano radi na podizanju sustava zdravstva na veću razinu težeći ostvarenju jednog od strateških ciljeva Zavoda, a to je zadovoljstvo osiguranika. Da bismo mogli doseći svjetske standarde moramo stalno raditi na educiranju uposlenika, poboljšati kompetencije onih koji se bave ovom tematikom, donose odluke o zdravstvenoj zaštiti i u tom smislu je logično da se povezujemo sa akademskom zajednicom i fakultetima koji nam mogu pomoći'', objasnio je Rade Bošnjak, direktor ZZO HNŽ/K.
Rektor Tomić je istakao kako ga raduje činjenica da je nakon Sporazuma s Medicinskim fakultetom  potpisan i Sporazum o suradnji između Fakulteta zdravstvenih studija i Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ/K koji je lider u brojnim inovacijama.  

''S ciljem integriranja kapaciteta Zavoda i Sveučilišta potpisivanje ovakvih sporazuma izuzetno je dobro i korisno. Želja nam je i cilj naše nastavne baze približiti europskim i svjetskim standardima koji zahtijevaju jaku povezanost teorijske prakse znanstveno istraživačkih institucija i praktična dostignuća, odnosno primjenu tih znanja u određenim institucijama'', istaknuo je dekan prof.dr. sc.Tomić. 

Potpisnici sporazuma uvjereni su kako će njihova suradnja rezultirati višim stupnjem zadovoljstva osiguranika, radom za opće dobro i društveno odgovornim ponašanjem. 
 

Priloženi dokumenti

Natrag na arhivu novosti i obavijesti
  • Pitanja osiguranika i odgovori
  • Korisni savjeti
 

Video Spotovi

Promotivnim video objašnjenjima saznajte više o svom zdravstvenom osiguranju, pravima osiguranika i uslugama Zavoda.