Rukovoditeljica ureda za odnose s javnošću

Alenka Ban, mr. komunikologije

Alenka Ban, mr. komunikologije

Rukovoditeljica ureda za odnose s javnošću

Obrazovanje

Osnovnu i srednju školu završila u Mostaru. Diplomirala na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru i stekla zvanje diplomiranog socijalnog radnika. Poslijediplomski studij završila na Fakultetu humanističkih nauka (Odsjek za komunikologiju) u Mostaru i stekla zvanje magistra komunikologije. 

Radno iskustvo

  • Rukovoditeljica ureda za odnose s javnošću ZZO HNŽ/K od 2015. godine - ...,
  • Rukovoditeljica ureda za informiranje i odnose s javnošću ZZO HNŽ/K od 2014. godine - 2015. godine,
  • Stručni suradnik za informiranje i odnose s javnošću ZZO HNŽ/K od 2013. godine do 2014. godine,
  • Konzultant za monitoring rada općinskih vlasti u više lokalnih zajednica oba bh. entiteta, menadžer projekta za 6 općina u oba entitete, administrativni djelatnik ureda u Mostar,  konzultant za monitoring rada zakonodavne i izvršne vlasti Hercegovačko-neretvanske,  Zapadnohercegovačke i Hercegbosanske županije , kreiranje izvješća i izvješćivanje javnosti o radu institucija vlasti, priprema i sudjelovanje na press konferencija, zagovaranju aktivnosti unutar institucija vlasti, kreiranje kampanja za usvajanje zakonskih prijedloga i strategija te trener za predstavnike institucija vlasti, nevladine organizacije i međunarodne institucije u Centrima civilnih inicijativa BiH (CCI) od 1999. godine do 2013. godine.
  • Terenski koordinator, koordinatora tima za rad s građanima u lokalnim zajednicama i izbornim procesima u BiH u National Democratic Institute ( NDI – Washington) od 1998. godine do 1999. godine.